U vrtićima održan program “VIDI I KLIKNI”

U vrtićima održan program “VIDI I KLIKNI”

Programom „Vidi i klikni“ djeca su naučila kako se ponašati kao pješaci i putnici u prometu

125ero djece je kroz interaktivnu radionicu usvojilo praktične informacije o sigurnom načinu ponašanja u prometu. Auto klub Nova Gradiška, u suradnji s Hrvatskim autoklubom, je 27. i 28. ožujka proveo već tradicionalnu prometno preventivnu akciju „Vidi i klikni“ za predškolsku skupinu u vrtićima. Akcija je održana u Dječjem vrtiću „Zvončić“ u Novoj Kapeli, Dječjem vrtiću „Matija Gubec“ u Cerniku te u vrtićima „Radost“ i „Maslačak“ u Novoj Gradiški.

Cilj akcije je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja u prometu, prepoznavanje karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, siguran prelazak ceste, uspostavljanje vizualnog kontakta pješaka sa vozačem, pravilan i siguran ulazak u vozilo te sjedanje i korištenje sigurnosnog pojasa u automobilu.

Kako je program interaktivno zamišljen, djeci se radionica svidjela. Uključeni u o      vu akciju prilagođenu njihovom uzrastu, s puno interesa i pitanja te na kraju sretni usvojenim znanjem koje će im svakodnevno pomoći da budu odgovorni sudionici u prometu. Svako dijete od HAK-a je dobilo bojanku – slikovnicu koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi primjer njihovoj djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama.