O nama

Autoklub Nova Gradiška osnovan je davne 1948. kao Moto društvo, društvo zaljubljenika u motociklizam i tada tek nadolazeći automobilizam. U kratkom vremenu prerasta u respektabilno Auto moto društvo s brojem i do tisuću članova. U početku se društvo okuplja u raznim prostorima, a pravi pomak i napredak čini izgradnja vlastitih prostorija. Veliku prekretnicu za društvo također čini ujedinjenje unutar Hrvatskog autokluba te izgradnja suvremenih tehničkih pregleda.

Danas je Autoklub Nova Gradiška moderno društvo, s vrlo bogatom djelatnošću, mnoštvom članova i partnera unutar cijele Hrvatske.

Podaci o udruzi

Prema statutu, Autoklub Nova Gradiška je udruga građana udružena u jedinstvenu nacionalnu udrugu autoklubova Hrvatske – Hrvatski autoklub

Tijela Autokluba Nova Gradiška su:
– Zbor članova
– Skupština
– Upravni odbor
– Nadzorni odbor
– Sud časti
– Predsjednik

Autoklub Nova Gradiška je udruga upisana u registar udruga, pod registarskim brojem udruga 12000177.

Šifra djelatnosti: 9412 – djelatnost strukovnih članskih organizacija
Matični broj: 3002250
OIB: 61420757013
Žiro-računi:
HR3723400091110056796 – Privredna banka Zagreb d.d.
HR3725000091102195747 – Hypo Alpe-Adria-bank d.d.

Autoklub Nova Gradiška zastupa tajnik mr.sc. Dušan Soldatović

GDPR – Opća uredba o zaštiti podataka Europskog parlamenta i vijeća 2016/679

Obzirom na primjenu GDPR-a, Auto klub Nova Gradiška je poduzeo sve potrebne korake u smislu usklađivanja svojeg poslovanja s navedenom Uredbom, te će nastaviti poduzimati daljnje mjere i kontinuirano održavati svoju usklađenost sa svim primjenjivim propisima o zaštiti podataka, a posebice s Uredbom.

Ukoliko smatrate da je došlo do povrede Vaših osobnih podataka, ili ako želite poslati upit za ostvarivanje prava nad osobnim podacima (uvid, izmjena, ograničavanje obrade, brisanje, prigovor) isto možete prijaviti na:  zastitapodatakakng@gmail.com (isključivo za svrhe obrade u kojima je   Auto klub Nova Gradiška voditelj obrade osobnih podataka).

Povijest Auto kluba Nova Gradiška

U ožujku 1948. godine sastala se grupa entuzijasta kako bi u vidu sekcije Brodskog društva osnovali najprije Moto društvo Nova Gradiška, odnosno klub sa 150 članova, a što je bilo i razumljivo s obzirom da je u to vrijeme članstvo činilo 90% motociklista. Tijekom djelovanja članstvo se okupljalo u sekcijama. Kako raste broj vlasnika automobila, organizacija prerasta u Auto moto društvo Nova Gradiška. Auto moto društvo tijekom više godina bavi se isključivo društvenom djelatnošću pridajući veliku važnost razvoju prometne kulture te u sklopu svoje organizacije osniva i autoškolu kao najstariju profitabilnu djelatnost ove organizacije.

Tijekom slijedećih godina Auto moto društvo širi vidove djelovanja i pružanja usluga građanima, pa se tako osniva stanica za tehnički pregled vozila, služba pomoći i informacija za članove Hrvatskog auto moto društva te tehnička služba. Kako je društvo raslo tako je mijenjalo i organizacijske oblike.

Za vrijeme Domovinskog rata Auto moto društvo djeluje smanjenim kapacitetom i vlastitim sredstvima obnavlja oštećene objekte i opremu. Novo razdoblje za društvo počinje u travnju 1991. godine kada se u Puli održava posljednja skupština Auto moto saveza Hrvatske kada i završava njegovo djelovanje te se osniva Hrvatski auto klub i donosi Statut Hrvatskog auto kluba. Za novoosnovani Auto klub Nova Gradiška karakteristično da je osnovan kao udruga građana koju čine vozači, vlasnici motornih vozila te svi ostali građani zainteresirani za rad udruge.

Danas Auto klub Nova Gradiška kao temeljni autoklub udružen u nacionalnu asocijaciju Hrvatski autoklub, sposoban je odgovoriti na sve potrebe lokalne uprave i samouprave, a posebice se to očituje u odgoju mladih, službi pomoći informacija na cesti, obuci budućih vozača svih kategorija, sportskim aktivnostima koje u sebi nose izrazitu odgojnu komponentu te razvojem gospodarskih djelatnosti Auto moto centra Nova Gradiška d.o.o. Važno je napomenuti da autoklub isključivo vlastitim sredstvima i velikim odricanjima i angažiranjem zaposlenih radnika pred sam rat sponzorira dobar broj članova i ujedno gradi polivalentni poligon koji je među najkompletnijima u Hrvatskoj.

Ciljevi Auto kluba Nova Gradiška

Ciljevi Auto kluba posvećeni su postizanju općeg dobra u domeni razvijanja sigurnosti i informiranja u cestovnom prometu te prometne kulture, a osobito u edukaciji i zaštiti mladih naraštaja za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu, očituju se u kontinuiranom poticanju, promicanju i ostvarivanju zaštite interesa sudionika u cestovnom prometu a osobito članova Auto kluba te podupiranju i razvoju motoriziranog turizma.

Načini plaćanja

1. Gotovinom
2. Virmanom (samo pravne osobe)

Statut Auto kluba Nova Gradiška