Simulator sudara i simulator prevrtanja

Simulator sudara i simulator prevrtanja

Dana 14. i 15. ožujka 2016. učenici srednjih škola Nove Gradiške; Gimnazije, Elektrotehničke škole i Industrijsko obrtničke škole, te polaznici Auto škole AMC Nova Gradiška,  imali su priliku prisustvovati predavanju o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa  prilikom vožnje. Predavanje je održao Krešimir Viduka iz Hrvatskog auto kluba, preventivnog je karaktera i namijenjen budućim mladim vozačima i učenicima srednjih škola koji će uskoro steći uvjete za upis u auto školu. Predavanje je izuzetno dojmljivo jer su učenici imali prilike pogledati više kratkometražnih filmova, koji su im dočarali opasnosti i posljedice koje nastaju ako se u vozilu ne vežu sigurnosnim pojasom. Nakon predavanja učenici su u dvorištu Auto kluba u kontroliranim uvjetima, na simulatoru sudara i simulatoru prevrtanja, mogli osjetiti nelagodu pri prevrtanju vozila i trzaj koji nastaje pri sudaru iako su brzine kretanja simulatora veoma malene. Sve o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu još im je jednom objasnio i pokazao Damir Butina iz Hrvatskog auto kluba na simulatorima. Ispred Policijske postaje Nova Gradiška učenike je na predavanju pozdravio Dražen Vlaović i upoznao ih sa stanjem u prometu u našem gradu i još jednom ih upozorio na opasnosti koje nastaju ako ne koriste sigurnosni pojas u vozilu. Sve aktivnosti medijski su popratile novinarka Radio Bljeska Ivanka Herceg  i novinarka Radija Nova Gradiška Dubravka Kovačić. Sve o manifestaciji možete pogledati na portalu grada Nova Gradiška, na portalu Radija Nova Gradiška te u sljedećoj Reviji HAK.

Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su nas posjetili i djelatnicima Hrvatskog auto kluba koji su nam omogućili da sudjelujemo u ovoj važnoj i poučnoj akciji.

 

Vaš Auto klub Nova Gradiška

IMG_4130 IMG_4131 IMG_4133 IMG_4134 IMG_4135 IMG_4136 - Copy IMG_4136 IMG_4137 IMG_4138 IMG_4139 IMG_4140 IMG_4141 IMG_4142 IMG_4143 IMG_4144 IMG_4145 IMG_4146