ROADPOL-ovi Dani sigurnosti

ROADPOL-ovi Dani sigurnosti

Ostani živ i spasi živote drugih!

Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu.

Svaki dan na cestama i ulicama u Europi pogine 70 ljudi. 70 obitelji je tragično razoreno gubitkom voljenog partnera, roditelja, brata, sestre ili djeteta. Broj poginulih na cestama ostao je visok čak i unazad godini dana kada je promet pao zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet.

To je glavni razlog zašto se održavaju ROADPOL-ovi dani sigurnosti, kampanja koja je usmjerena na postizanje nula smrtnih slučajeva na cestama u Europi barem jedan dan. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu održavaju se pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a cilj ROADPOL-ove kampanje je osvijestiti javnost kako bi s smanjio broj smrtno stradalih u prometu.

  1. godine provedeno je više od 300 kampanja u cijeloj Europi. Organizirane su brojne radionice, konferencije, demonstracije i natjecanja kako bi se podigla svijest o važnosti sigurnosti cestovnog prometa. „I ove godine osjećamo se još samopouzdanije jer podrška našoj kampanji stalno raste“, rekao je glavni tajnik Roadopl-a, Heinz Albert Stampen u promotivnom videu.

Ovogodišnji ambasador ROADPOL-a je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1 koji je za ovu prigodu snimio promotivni video i pozvao sve sudionike cestovnog prometa da sudjeluju u kampanji i šire poruke u školama, sveučilištima, upravnim tijelima, organizacijama te da organiziraju vlastite ROADPOL Dane sigurnosti.

Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o sigurnosti cestovnog prometa te postati dio dijaloga na društvenim mrežama koristeći hashtag #ROADPOLSafetyDays.

U svom nastojanju ROADPOL kampanju od samog početka podržava Europska komisija, a ove će se godine, kao i uvijek, Dani sigurnosti na cesti poklapati s 20. Europskim tjednom mobilnosti u Rujnu.

Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na stranici ROADPOL Safety Days