Prometno preventivna akcija Auto kluba Nova Gradiška “Vidi i klikni” za prvašiće

Prometno preventivna akcija Auto kluba Nova Gradiška “Vidi i klikni” za prvašiće

Auto klub Nova Gradiška, u suradnji s Hrvatskim autoklubom, je od 25. veljače do 01. ožujka proveo već tradicionalnu prometno preventivnu akciju „Vidi i klikni“ za ciljanu skupinu djece u dobi od 6 do 7 godina. Akcija je održana u sedam osnovnih škola u Okučanima, Novoj Gradiški, Starom Petrovom Selu, Rešetarima, Cerniku i Novoj Kapeli. U akciji je sudjelovalo 250 djece. Cilj akcije „VIDI I KLIKNI“ je sigurnost najmlađih sudionika u prometu.

Koncept programa „Vidi i klikni“ je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja u prometu, prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prolasku raskrižjem, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila, uspostavi vizualnog kontakta – komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilima, kao i rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.

Svi prvašići uključeni u ovu akciju prilagođenu njihovom uzrastu bili su oduševljeni sudjelovanjem, s puno interesa i pitanja te na kraju sretni usvojenim znanjem koje će im svakodnevno pomoći da budu odgovorni sudionici u prometu.