Preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu

Preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu

U suradnji s PU Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška i Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška, 29.svibnja 2019. godine u vremenu od 10,00 do 13,00 sati, na području Nove Gradiške organizirali smo preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu.“

„Dan ljubaznosti u prometu“ ima za cilj povećanje svjesnosti svih sudionika u prometu te razvijanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, s obzirom na činjenicu da su pješaci i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Svrha održavanja akcije je naglasak na međusobno uvažavanje svih sudionika i upozoravanje vozača da budu oprezni prilikom približavanja pješačkom prijelazu jer nikada ne mogu znati čuje li ih i vidi li osoba koja namjerava prijeći cestu.

Akcija je ciljano provedena u blizini Osnovne škole kako bi policija dodatno upozorila vozače na još jednu ranjivu i nepredvidivu skupinu sudionika u prometu, djecu, koja često nisu svjesna opasnosti koje krije promet.
Tijekom održavanja akcije, za ljubazne i savjesne vozače članovi Udruge slijepih i Udruge gluhih i nagluhih podijelili su vozačima prigodne poklone.

Tako su se u još jednoj održanoj preventivnoj akciji Novogradiščani pokazali kao savjesni vozači kada je u pitanju briga o pješacima.