Nastavak provedbe projekta „Reci: ŽELIM!“

Nastavak provedbe projekta „Reci: ŽELIM!“

Djelatnici Auto kluba Nova Gradiška i POU AMC NG nastavljaju s provedbom projekta „Reci: ŽELIM!“, koji je sufinanciran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Uz znanje koje su kroz razgovor i igru djeca usvojila na radionici, svim sudionicima je podijeljena i sigurnosna oprema u vidu reflektirajućih oznaka i sigurnosnih prsluka, kojima će se povećati njihova vidljivost, a time i sigurnost u prometu.

Cilj projekta je podići razinu svijesti ranjivih skupina u prometu kroz održavanje edukativnih akcija usmjerenih odgovornom ponašanju u prometu, s naglaskom na korištenje sigurnosnog pojasa kod vozača i ostalih putnika i sigurnosnih oznaka kod ostalih sudionika u prometu, te podići razinu svijesti javnosti o pogreškama u prometu koje uzrokuju prometne nesreće i stradavanja, posebno ugroženih skupina u prometu, te potrebnim aktivnostima za smanjenje pogrešaka i povećanje sigurnosti cestovnoga prometa, s prikladnom krilaticom „ŽELIM biti siguran sudionik u prometu“.

Na slikama možete vidjeti kako nam je bilo u dječjem vrtiću “Matija Gubec” u Cerniku, a naši djelatnici se posebno zahvaljuju na predivno obojanim crtežima koje su dobili od djece sudionika!