Edukacije motociklista i biciklista

Edukacije motociklista i biciklista

S obzirom na činjenicu da motociklisti i biciklisti u Europskoj uniji i Hrvatskoj predstavljaju jednu od najrizičnijih skupina sudionika u prometu, Udruga Sigurnost u prometu zajedno sa partnerima i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa RH, pokrenula je projekt “Škola bicikliranja 18+” koji je namijenjen svim odraslim biciklistima te projekt edukacije za motocikliste i mopediste.
Organizatori edukacija Udruga Sigurnost u prometu, Autoklub Nova Gradiška, Auto moto centar Nova Gradiška d.o.o., Hrvatski Crveni križ, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Nextbike – sustav javnih bicikala najavili su da će se ove, za polaznike besplatne, edukacije održati u slijedećim terminima:
Edukacija za motoriste: 05.05. 2017. (petak) s početkom u 16h u prostorijama Auto kluba Nova Gradiška, Kožarska 2, Nova Gradiška.
Škola bicikliranja 18+: 06.05.2017. (subota) s početkom u 10 h u prostorijama Auto kluba Nova Gradiška, Kožarska 2, Nova Gradiška.
Programom edukacije predviđeno je da polaznici dobiju informacije o stanju sigurnosti prometa, sigurnom načinu sudjelovanja motorista i biciklista u prometu, poznavanju prometnih propisa, referentnim odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa za motoriste i bicikliste te biciklističkoj infrastrukturi kao preduvjetu za uspješnu integraciju biciklističkog prometa u gradski.
U praktičnom dijelu programa besplatne edukacije prezentirati će se osnove pružanja prve pomoći te provjera vještine upravljanja motociklom i biciklom u sigurnim uvjetima na poligonu.
Sve polaznike očekuju prigodni korisni pokloni organizatora.

Pozivamo sve zainteresirane bicikliste, motocikliste i mopediste da se prijave na radionice na sljedeći način:
Putem e-mail adrese: info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na 099 805 4040
Prijave možete slati i porukom na FB stranicu Udruga Sigurnost u prometu
https://www.facebook.com/Udruga-Sigurnost-u-prometu-833488460114364