Dani tehničke ispravnosti vozila

Dani tehničke ispravnosti vozila

Poštovani vozači i vlasnici automobila, pozivamo Vas na Dane tehničke ispravnosti vozila u prostore Autokluba Nova Gradiška u razdoblju od 24. do 29. studenog 2014. Više o akciji pročitajte ovdje!
1
Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 24. do 29. studenog ove godine biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.
Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je rilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC) i dodatni poklon – strugalicu za led, čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (10.000 poklon pakiranja tekućine i strugalica za led raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH).
U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.