Dani tehničke ispravnosti motocikala od 23.4. ( ponedjeljak) do 28.4. ( subota) 2018. godine

Dani tehničke ispravnosti motocikala od 23.4. ( ponedjeljak) do 28.4. ( subota) 2018. godine

Auto klub Nova Gradiška, uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Centra za vozila Hrvatske, organizira preventivno- sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „ Dani tehničke ispravnosti motocikala 2018“.

Motocikli i mopedi ( i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija se provodi u razdoblju od 23.4. ( ponedjeljak) do 28.4. ( subota) 2018. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za tehnički pregled vozila ( redovnim).

Akcija ima isključivo preventivno- sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanje prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Tijekom provedbe akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled mopeda i motocikala vezano uz produženje valjanosti registracije vozila, već je riječ o preventivnoj akciji čije je težište na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblja stanica za tehničke preglede u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka, s ciljem povećanja broja tehnički ispravnih mopeda i motocikala na prometnicama.

Pozivamo sve vlasnike motocikala da iskoriste ovu preventivno sigurnosnu akciju za svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.