Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama ove se godine po šesti puta na području cijele Republike Hrvatske provodi preventivno sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti mopeda i motocikala.

Akcija traje od utorka, 23.04. sve do subote, 27.04., a akciji su se odazvali savjesni vozači i članovi Moto kluba Nova Gradiška, Enduro kluba Staro Petrovo Selo i Sportskog motociklističkog kluba Nova Gradiška. Okupili su se i kao savjesni vozači odvezli svoje motocikle na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti istih, kako bi se uvjerili da sigurno i ispravnim vozilima prometuju našim prometnicama, ili u slučaju sitnih neispravnosti pravovremeno reagirali i uklonili ih. Nakon tehničke ispravnosti na poligonu u Kožarskoj ulici, zajedno su uz pratnju djelatnika Policijske postaje Nova Gradiška odradili vježbe i svoju vožnju nastavili prema Starom Petrovom Selu, Davoru, Sičicama i
Osim utvrđivanja ispravnosti motocikala, motociklisti su poslušali savjete o pravilnom održavanju motocikala, a od strane policijskih službenima ponovljeni su im i ključni prometni propisi kojih se trebaju pridržavati prilikom vožnje.

Cilj ove akcije, a samim time i primjer koji su pružili motociklisti koji su se odazvali ovoj akciji je poticanje vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Uz to, namjera je i poticanje vozača na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole.

Također, u sklopu ove akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Naši nadzornici će na tehničkom pregledu ukazati na neispravnosti te Vas savjetovati o načinu otklanjanja kako biste bili sigurniji tijekom predstojeće sezone.