Dan HAK-a 01. lipnja 2019.

Dan HAK-a 01. lipnja 2019.

Prvog lipnja, prije 113 godina, u Zagrebu je osnovan Prvi hrvatski automobilni klub. Zaljubljenici u automobile osnovali su udrugu u kojoj su si, kao članovi, međusobno pomagali, zajednički brinuli o svojim potrebama i štitili svoje interese.

Hrvatski autoklub i danas slijedi iste vrijednosti i ciljeve, a svojom je poviješću obilježio razvoj automobilizma u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski autoklub je jedna od najbrojnijih udruga građana u Republici Hrvatskoj te sustavno unaprjeđuje osnovne djelatnosti članstva i pomoći na cesti.

Ponosni smo što je u našem gradu Auto klub Nova Gradiška već 70 godina oslonac vozačima i svim sudionicima cestovnog prometa, koja im na putovanju omogućuje sigurnost, mobilnost i informiranost.

U centru grada, dan HAK-a obilježili smo promotivnim i preventivnim aktivnostima. Ovim prilikom za najmlađe je bio postavljen poseban poligon kako bi ih od malih nogu  educirali o pravilima ponašanja u prometu. Novim i starim članovima Auto kluba Nova Gradiška podijeljeni su prigodni pokloni.