Besplatna demontaža i montaža guma te balansiranje kotača na vozilu za članove HAK-a

Besplatna demontaža i montaža guma te balansiranje kotača na vozilu za članove HAK-a

Članovi u članskom modelu Start imaju mogućnost jedne, a članovi u članskim modelima Optimum i Europa imaju mogućnost dvije besplatne zamjene tijekom članske godine.

Pogodnost besplatne demontaže i montaže guma te balansiranja kotača na vozilu svi članovi u članskom modelu „Start“ mogu koristiti jednom tijekom članske godine, a svi članovi u članskim modelima „Optimum“ i „Europa“ dvaput tijekom članske godine. Član može prilikom jednog korištenja članske pogodnosti zamijeniti najviše sve četiri gume.

Članovi ovu HAK-a ovu pogodnost mogu realizirati u servisu vozila Auto moto centra Nova Gradiška d.o.o.

Besplatne pogodnosti koje mogu koristiti svi trenutni članovi Hrvatskog autokluba uključuju pomoć na cesti, prijevoz u slučaju prometne nesreće ili krađe, provjeru ispravnosti rada motora, besplatno podešavanje svjetala, uslugu zamjenskog vozila, smještaja za putnike ili nastavak putovanja u zemlji i inozemstvu, zatim besplatno čuvanje vozila, jednokratnu novčanu pomoć, pravne savjete, primanje članskog glasila Revija HAK, korištenje popusta u programima „HAK preporučuje“ i „Show Your Card!“.

Pozivamo sve članove – iskoristite kontrolne preglede i ostale članske pogodnosti vezane uz vozilo. Pripremili smo ih za vas, radi vaše sigurnosti i opuštenijeg putovanja.

Za realizaciju pogodnosti besplatnih kontrolnih pregleda i demontaže i montaže guma te balansiranja kotača na vozilu rezervirajte termin pozivom na broj: 0993106886 (Slaven) ili osobnim dolaskom u Kožarsku 2, Nova Gradiška.

Zašto je potrebno mijenjati gume?

Kada je u pitanju zamjena zimskih guma u ljetne, većina vlasnika vozila se ravna datumom od kojeg zimske gume više nisu obavezne, tj. od 15.4. Iako zakon ne nalaže da se ljetne gume moraju staviti 15.4., svakako će vam gume biti zahvalne ako ih mijenjate s tim datumom ili čim zatopli, no nikako prije tog datuma ni predugo nakon. 

Nije rijetkost da vlasnici vozila ostave zimske gume kroz cijelo ljeto zato što su kvalitetnije i zato što zakon to ne zabranjuje – no time čine veliku pogrešku.

Zimske gume jesu mnogo mekše i elastičnije, odnosno smjesa je konfigurirana tako da se u zimskim mjesecima neće stvrdnuti. No, kada krenu ljetni mjeseci, karakteristike zimskih guma više ne mogu pratiti temperaturnu razliku, stoga upravo ljetne gume, koje su tvrđe i čvršće pružaju mnogo bolje uvjete i sigurniju vožnju.

Za usporedbu, u ljetnim mjesecima sa zimskim gumama na vašem vozilu, put kočenja mogao bi se drastično produžiti. Ne riskirajte, promijenite gume na vrijeme.

Sigurnu i ugodnu vožnju želi Vam Auto klub Nova Gradiška.