50. godina akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ održano po 11. puta u našem gradu

50. godina akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ održano po 11. puta u našem gradu

Auto klub Nova Gradiška je 07. rujna 2018. na poligonu u Kožarskoj 2 uz prometno – edukativni program, puno zabave, smjeha i dječjeg raspoloženja obilježio 50. obljetnicu preventivno – edukativne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ koja se ove godine po 11. puta održala u našem malom gradu u sudjelovanju mnoštva djece predškolske dobi i prvih razreda.

Akciji je prisustvovalo dvjestotinjak djece koja su ove jeseni po prvi puta krenula u školu ali i njihovih mlađih i nešto starijih prijatelja te odgajateljica i učitelja. HAK-ova preventivno- edukativna akcija namijenjena je upravo djeci koja s prvim danom škole postaju aktivni sudionici u prometu i članovima njihovih obitelji, ali i vozačima koje želimo svake godine dodatno osvijestiti da s početkom školske godine trebaju biti još više oprezniji u prometu.

Prilikom službenog dijela programa voditeljica ove akcije, Jelena Zec u ime tajnika Auto kluba Nova Gradiška pozdravila je sve prisutne, dobrodošlicu djeci i roditeljima poželjeli su i župan Brodsko- posavske županije Danijel Marušić, načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić i ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška, Vera Trobić.

Nakon pozdrava svi zajedno uživali smo u glazbenom dijelu programa Gradske glazbe Nova Gradiška i Plesnog studija Marine Mihelčić.

Djeca su na ulazu u poligon prošla „Mini tehnički pregled“ svojih vozila gdje su ih detaljno pregledali djelatnici STP Nova Gradiška, okupljeni mali biciklisti su prolazili poligon sa našim prijateljima iz Biciklističkog kluba „Psunj“ Nova Gradiška, a policajac iz PP Nova Gradiška odvozio je s njima krug prateći ih na službenom motociklu. Mnogi su se slikali sa HAK-ovom maskotom – zebrom, sudjelovali u društvenim igrama i u zabavi koju su im priredile tete iz Rođendaonice Nova Gradiška.

Ponosni smo što je ove godine prvi puta sudjelovala i škola „Matija Gubec“ Cernik i Dječji vrtić „Matija Gubec“ pored škole „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, „Ljudevit Gaj“ Nova Gradiška i Dječjeg vrtića „Radost“ i „Maslačak“.

Kako želimo potaknuti djecu da sudjeluju u daljnjoj akciji „Sigurno u prometu“ školama koje su sudjelovale u akciji darovani su im bicikli, a vrtićima za igranje u dvorištu također su poklonjeni bicikli.

Zahvaljujemo se našim donatorima Brodsko – posavskoj županiji, Gradu Nova Gradiška i Općini Cernik te našim sponzorima Pekarnici Europa, Pekarnici Capan i Salonu Čarolija što su se odazvali pomoći nam što bolje razveseliti djecu na dan ove akcije. Veliko hvala i Old timer klubu Classic 99, Policijskoj postaji Nova Gradiška i Biciklističkom klubu „Psunj“ na suradnji.

Djeci od srca želimo puno uspjeha u školi, sretno odrastanje i sigurno sudjelovanje u prometu!

img46 img48 img50

Vaš Auto klub Nova Gradiška